Avdelning

Övrigt

Connect

FÖRST AV ALLT, VAD ÄR EN SPONTANANSÖKAN?

En spontanansökan kan ses som en allmän ansökan du skickar till ett företag, men inte till ett specifikt utannonserat jobb. Du är antagligen intresserad av företaget eller branschen och vill visa vem du är så att arbetsgivaren har en bild av dig när en tjänst hos dem dyker upp längre fram.

VAD SKILJER EN SPONTANANSÖKAN FRÅN EN ANSÖKAN TILL EN UTANNONSERAD TJÄNST?

När du skickar in en spontanansökan så blir det såklart mycket viktigare att du förklarar varför du är intresserad av att arbeta på det specifika företaget. Vad är det som lockar? Är det branschen, produkten eller företagets värderingar eller alltihop? Beskriv också gärna vilken bild du har av företaget sedan tidigare och vad du baserar den på – om du känner någon som jobbar där, har du erfarenhet från branschen, hört gott om företaget etc. 

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED ATT SKICKA EN SPONTANANSÖKAN?

En fördel kan vara att du redan gjort dig ett namn och visat på ditt intresse för företaget när en lämplig roll blir ledig. Om företaget snabbt behöver en ersättare eller rekrytera en ny medarbetare kan det hända att de börjar titta i sina nätverk innan de väljer att lägga ut jobbet som annons. Om du redan tidigare visat intresse för bolaget och har en ansökan inskickad kan det vara positivt för dig.

BÖR JAG HÖRA AV MIG EFTER ATT JAG SKICKAT IN SPONTANANSÖKAN?

Du kan absolut ringa personen du skickat spontanansökan till, visa ditt intresse och höra efter så att ansökan kommit fram. Du får helt enkelt känna av vilket bemötande du får, om du skall fortsätta höra av dig eller låta det vara ett tag. Tänk på att vara smidig i ditt första samtal som rör ansökan. Personen som svarar kanske är upptagen och inte hinner prata precis när du ringer. Ett alternativ kan vara att istället maila rekryteraren för att följa upp eller be om tid för kort samtal. Det ger han eller henne möjlighet att svara på dit mail när det passar.

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Om Connectin PEOPLE

 

Vi tror att rätt jobb kan förändra en persons liv. Och rätt person kan omvandla ett företag. Det här är "magin" för rekrytering, och det är därför vi gör vad vi gör.

Vår kandidatportfölj består av en rad erfarenheter och anställning med alla nivåer däremellan. Vår kundbas sträcker sig från småföretag till storföretag och omfattar många välkända varumärken.

Vi inser att det är viktigt för alla företag, oavsett storlek och plats, att generera försäljning och främja och utveckla sina varumärken på en alltmer konkurrensutsatt marknad. Vår förmåga att förstå våra kunders olika affärsbehov och ge upphov till rätt personer för dessa jobb gör att vi sticker ut från mängden.

Connectin PEOPLE tror att rekrytering innebär mer än att fylla en ledig tjänst. Det handlar om att matcha de ideala kandidaterna med sina ideala arbetsgivare. Det handlar om att ha insikt, en djup förståelse för olika marknader och viljan att lyssna proaktivt till dina problem.

 

Kista

Danmarksgatan 46
164 40 Kista Vägbeskrivning michel@connectinpeople.se Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor